Commandé avant 16h, livré le lendemain (BE)
Livraison gratuite à.p.d 49 € (BE)
Plus de 450 marques
Pharmacie officielle agréée

Waarom een antioxidant gebruiken?

Om te begrijpen wat antioxidanten kunnen betekenen voor de huid is het allereerst belangrijk het concept 'oxidatieve schade’ verder uit te leggen.

Oxidatieve stress ontstaat wanneer onze huid wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld UV-stralen (ultraviolet-stralen), IR-stralen (infra rood-stralen), luchtvervuiling, roken en/of stress. Deze externe factoren kunnen zorgen voor het ontstaan van vrije radicalen in onze huid; onstabiele moleculen die in staat zijn schade te veroorzaken aan gezonde huidcellen. Wanneer er te veel schade wordt aangebracht en de huid onvoldoende capaciteit heeft deze zelf te herstellen, kan dit leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs tot huidkanker.

Antioxidanten zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren en kunnen daarmee oxidatieve schade in de huid helpen voorkomen. In onze huid zijn antioxidanten aanwezig om deze taak te vervullen, maar helaas is deze ‘voorraad’ vaak niet voldoende. Een oplossing kan worden gevonden in topicale antioxidanten zoals vitamine C, één van de meest bestudeerde antioxidanten.

Van de topische vitamine C-antioxidanten van SkinCeuticals, zoals C E Ferulic en Phloretin CF, is klinisch bewezen en bevestigd dat ze de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen kunnen tegengaan. Aangezien de huid zelf geen vitamine C kan aanmaken, is een dagelijkse topische aanvulling belangrijk.
C E Ferulic beschermt de huid tot 8x beter tegen de schadelijke invloeden van buitenaf dan de huid zelf.
Phloretin CF heeft dezelfde werking in de huid.

Skinceuticals antioxidanten bewijzen dat ze:

  • De huid 8x beter beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf dan de huid zelf en dat ze oxidatieve schade, veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen en infrarood, helpen voorkomen.
  • Collageenafbraak helpen voorkomen.

8x sterke bescherming tegen externe factoren

Bescherming tegen infrarood A-straling

NIEUWE  WETENSCHAP: CE FERULIC

Bescherming infrarood A-straling

In vivo laat C E Ferulic een significate afname zien van het enzym (MMP-1) verantwoordelijk voor de afbraak van collageen. Phloretin CF toont gelijkwaardige resultaten.