Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Alternatief voor Ozempic

Ozempic is een populair afslankmiddel, omdat het de eetlust remt en zo doeltreffende resultaten oplevert. Nochtans is Ozempic moeilijk te verkrijgen en enkel voorbehouden voor diabetespatiënten. Welk alternatief voor Ozempic kan je dan overwegen om af te vallen? Onder meer berberinesupplementen en eetlustremmers helpen je gewicht te verliezen.

Wat is Ozempic?

Ozempic is een diabetesmedicijn op basis van semaglutide dat de insulineproductie stimuleert en de glucose-aanmaak in de lever remt. Zo reguleert het medicijn de bloedsuikerspiegel en vermindert het risicofactoren verbonden aan diabetes waaronder hartaandoeningen, beroertes en nierschade. Ozempic is enkel een goedgekeurde behandeling bij diabetes type 2.

Ozempic is de merknaam en is enkel op voorschrift verkrijgbaar als injectiespuit. Rybelsus bevat semaglutide in pilvorm en is evengoed enkel op voorschrift te verkrijgen.

Ozempic om af te vallen

Ozempic werkt niet alleen op het suikergehalte, het medicijn neemt ook de eetlust af en vertraagt de maaglediging. Je bent sneller verzadigd en gaat dus minder eten. Het resultaat? Gewichtsverlies.

Hoewel semaglutide onder de naam Ozempic enkel een erkend middel voor diabetes type 2 is, wordt het omwille van de gunstige neveneffecten ook voorgeschreven als afslankmiddel bij obesitas. Zo wordt afvallen met Ozempic alsmaar populairder bij patiënten zonder diabetes. In veel gevallen zien ze in Ozempic een efficiënte oplossing om overbodige kilo’s kwijt te raken.  

Bevoegde instanties roepen artsen en zorgverleners op het geneesmiddel enkel voor de daarvoor erkende aandoening, diabetes type 2, te behouden. De producent van Ozempic kan de grote vraag namelijk niet volgen en zo loopt de productie vertraging op.

Alternatief voor Ozempic

Berberine om af te vallen

Berberine komt van nature voor in planten als zuurbes, Canadese geelwortel en Indische berberis. Onderzoek suggereert dat berberine helpt bij afvallen. Berberine beïnvloedt namelijk de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte en voor een optimaal gewichtsbeheer is een gezonde stofwisseling essentieel. Daarnaast is berberine gunstig voor het darmmicrobioom en de darmbarrièrefunctie.

Hoewel je berberine niet kan beschouwen als een natuurlijk alternatief voor Ozempic, kan het naast een gezond voedingspatroon en lichaamsbeweging helpen om af te vallen.

Natuurlijke eetlustremmers

Avocado's bevatten gezonde vetten, voedingsvezels en voedingsstoffen die een verzadigd gevoel bevorderen en bijdragen aan een gebalanceerd dieet, wat gunstig kan zijn voor gewichtsverlies.

Amandelen, rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, bevorderen een verzadigd gevoel, reguleren de spijsvertering en stabiliseren de bloedsuikerspiegel.

Groene thee bevat cafeïne en catechinen, twee bestanddelen die zouden bijdragen tot gewichtsverlies. Cafeïne verhoogt het metabolisme, waardoor de calorieverbranding toeneemt. Catechinen zijn antioxidanten stimuleren de stofwisseling en verminderen vet. Enkele kopjes groene thee per dag zou je dus helpen afvallen.

Eetlustremmers van de apotheek

Naast voedingsmiddelen kan je eetlustremmers ook in supplementvorm terugvinden. Het gaat om afslankmiddelen die de eetlust verminderen en het hongergevoel onderdrukken. Wie last heeft van ongecontroleerde eetbuiten, kan dus baat hebben bij een eetlustremmend supplement.

Ozempic of Wegovy

Ozempic wordt vaak met Wegovy in één adem genoemd. Wegovy is een geneesmiddel van dezelfde fabrikant en bevat ook het bestanddeel semaglutide. Daarmee biedt het dezelfde werking als Ozempic. In tegenstelling tot Ozempic is Wegovy wel voor mensen met obesitas (BMI > 30) of overgewicht (BMI 27-30) én minstens één andere aandoening voorbestemd.

Wegovy is nog niet beschikbaar op de Belgische markt. 

Ozempic kopen zonder voorschrift

Onthoud het volgende over Ozempic en alternatieven om af te vallen: 

  • Ozempic is een diabetesmedicijn dat de bloedsuikerspiegel regelt en de eetlust afneemt.
  • Ozempic is enkel verkrijgbaar op voorschrift.
  • Wegovy bevat net als Ozempic semaglutide en is aangewezen bij obesitas.
  • Berberinesupplementen zijn potentiële hulpmiddelen om af te vallen.
  • Avocado's, amandelen en groene thee zijn natuurlijke eetlustremmers.
  • Eetlustremmers in supplementvorm kunnen je helpen af te vallen.

Onthoud dat evenwichtig eten en voldoende bewegen in combinatie met eetlustremmers ook bijdragen aan gewichtsverlies.