Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek
Merk: Etixx

Etixx L-Glutamine Drink 300g

Adviesprijs 21,50 €
Korting 30%
Onze prijs 15,05 €
Bijna uitverkocht

Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.

Omschrijving van Etixx L-Glutamine Drink 300g:

Etixx L-Glutamine Drink (300g- is een hoog kwalitatief Glutaminepoeder voor het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van spierherstel en eiwitsynthese.

L-Glutamine is het meest voorkomende vrije aminozuur in het menselijke plasma en in de spiercellen. Het is een semi-essentieel aminozuur, wat wil zeggen dat het lichaam zelf glutamine aanmaakt (voornamelijk in spieren, lever, vetweefsel en hersenen), maar onder bepaalde omstandigheden (grote fysieke inspanningen, herstel) exogene inname van glutamine voordelig kan zijn. L-glutamine is ook aanwezig in voeding zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, melk, peulvruchten, …

Glutamine heeft tal van functies in het lichaam; eiwitsynthese, spieropbouw, glycogeensynthese, immuunfunctie, darmbarrière functie, zuur-base evenwicht, …

Aminozuren, zoals Glutamine, zijn de bouwstenen van eiwitten en eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa. Glutamine levert o.a. stikstof aan de spieren en draagt dus bij aan het behoud van de stikstofbalans. Dit is voordelig voor het verminderen van spierafbraak, het bevorderen van spierherstel en eiwitsynthese.

Sporters en zeker duursporters of sporters die heel intensief sporten, vragen veel van hun lichaam. Het is geweten dat langdurige en heel intensieve inspanning gepaard gaat met een daling van intramusculaire en plasmaconcentraties van glutamine, wat nadelig zou zijn voor de immuunfunctie. Uit studies blijkt bijvoorbeeld dat glutaminesupplementatie de incidentie van ziekte bij duuratleten zou verminderen.

Heeft een spieropbouwend effect en vermindert spierafbraak
Kan toegevoegd worden aan water, hersteldrank of sportdrank (neutrale smaak)

Gebruik van Etixx L-Glutamine Drink 300g:

Meng 1 opgehoopte schep (5 g) met 250 ml water of voeg toe aan uw eiwitshake of sportdrank.

Nutritionele waarden: per 100 g
  • Energie (kcal): 238
  • Energie (kJ): 1010
  • L-glutamine: 100 g
  • Bevat verwaarloosbare hoeveelheden vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers en zout.

Spiermassa

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Etixx L-Glutamine Drink 300g
Uw waardering