Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is één van de meest gebruikte ingrediënten in exfoliërende producten en is geliefd bij schoonheidsspecialisten, bloggers, beroemdheden en dermatologen. Onafhankelijk van welk huidtype je ook hebt, dit zuur zou in elke routine opgenomen moeten worden. In samenwerking met SkinCeuticals laten we je begrijpen waarom.

Glycolzuur is een vorm van AHA, ook wel bekend als een alfa-hydroxyzuur. Afgeleid van plantaardige suikers, wordt het ook wel "fruitzuur" genoemd, en is één van de meest effectieve chemische exfolianten die je kunt gebruiken om een gezonde huidskleur te krijgen. Door zijn extreem kleine molecuulstructuur kan het gemakkelijk doordringen in de bovenste lagen van de huid, beter dan andere AHA-zuren. Dit maakt het een van de beste zuren om een zichtbaar vernieuwde en frisse uitstraling te geven aan een doffe huid.

Hoe werkt glycolzuur?

In tegenstelling tot BHA's (bèta-hydroxyzuren) werken AHA's op de bovenste lagen van de huidcellen om vuil, olie, onzuiverheden en dode cellen op te lossen.
Als je last hebt van een gecombineerde tot vette huid, kan glycolzuur een briljant alternatief zijn voor een fysieke peeling. De niet-schurende textuur komt zacht terug in de huid zonder dat er een te harde scrub nodig is.

Wat zijn de voordelen van glycolzuur?

Door ongelooflijke vermogen van dit “fruitzuur” om dode cellen en onzuiverheden op het huidoppervlak op te lossen, helpt het de celvernieuwing te verhogen, zodat de teint helderder, frisser en stralender lijkt. Door dit oppervlaktevuil te verwijderen, kunnen alle andere producten beter en gemakkelijker in de huid worden opgenomen, zodat u daadwerkelijk meer uit uw huidverzorging haalt.

De oplossing van Skinceuticals?

De SkinCeuticals Glycolics 10 Renew Overnight is waar alle glycolzuurmagie gebeurt. Deze nachtcrème bevat een zeer krachtige en effectieve formule. In tegenstelling tot veel andere glycolzuurproducten bezorgt deze krachtige nachtcrème een ware 10% concentratie glycolzuur aan de huid (bekend als vrije zuurwaarde, voor de wetenschapsdeskundige lezer).

De Glycolics 10 Renew Overnight helpt de helderheid van de huid te verbeteren dankzij de 10% glycolzuur gemengd met 2% fytinezuur. Terwijl kalmerende, botanische middelen zoals zonnebloempittenwas, glycerine en jojoba-olie, de huid voeden en kalmeren omdat het krachtige zuur op je huid werkt. Ook het salicylzuur helpt om de huid te kalmeren en het verschijnen van oneffenheden te verminderen.

Tijdens een klinische studie van 8 weken, uitgevoerd bij 52 vrouwen van 35-64 jaar, heeft SkinCeuticals ongelooflijke resultaten van de Glycolic 10 Renew Overnight waargenomen.

Bij alle deelnemers zagen zij de volgende verbeteringen:

  • 36% gemiddelde verbetering in uitstraling
  • 37% gemiddelde verbetering van de huidtextuur
  • 19% gemiddelde verbetering van de huidskleur

Bestel jouw SkinCeuticals Glycolics 10 Renew Overnight

Hoe gebruik je glycolzuur?

Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan over het hele gezicht en de hals (een gebied dat vaak verwaarloosd wordt, maar dat als een van de eerste tekenen van veroudering vertoont), en laat het inwerken. Wanneer je glycolzuur gebruikt, zorg er dan altijd voor dat je de volgende ochtend een SPF met een breed spectrum gebruikt, omdat je huid gevoeliger kan worden en vatbaarder voor beschadiging door de zon wanneer je een zuur gebruikt.