Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Cadeautips voor Vaderdag

Elke tweede zondag van juni vieren we Vaderdag en ieder jaar keert de zoektocht naar een origineel cadeau terug. Heb je geen inspiratie? Geen zorgen, want wij verzamelden alvast enkele originele vaderdagcadeaus. Alle ideetjes voor zowel verzorgde, sportieve, kersverse als oudere papa's op een rijtje. 

Wanneer is Vaderdag?

We vieren Vaderdag op de tweede zondag van juni. In Nederland valt Vaderdag een week later, op de derde zondag in juni. Net zoals op Moederdag bedanken we een ouder in ons leven, al is het jouw eigen stief, schoon- of grootvader of die van je kind. En hoe kan je jouw waardering beter uiten dan met een attent geschenkje dat helemaal bij hem past? 

Cadeautips voor Vaderdag

Hecht je vader veel belang aan persoonlijke hygiëne en verzorging? Is hij een fervente sporter? Het gepaste cadeau vinden is een uitdaging. Om je te helpen, verzamelden we alvast enkele cadeau-ideeën voor Vaderdag waarmee je hem ongetwijfeld mee verrast. 

Cadeaus voor verzorgde papa’s

Huid- en lichaamsverzorging is niet enkel weggelegd voor vrouwen, ook mannen dragen zorg voor hun huid. Een mannenhuid is anders dan die van vrouwen en vraagt dus om aangepaste verzorgingsproducten. Allerlei verzorgingsmerken ontwikkelden assortimenten die speciaal inspelen op de noden van mannen en hun huid.

Zo vind je bij Nuxe Men een hele verzorgingsroutine voor mannen, van douchegel, tot deodorant en dagcrème. De producten zijn geformuleerd met extracten van eik, haagbeuk en sandelhout. Verder creëerde Lierac het assortiment Homme, gamma aan basisproducten zoals douchegel en scheerschuim om de dagelijkse routine te vereenvoudigen.

Vichy ontwikkelde Vichy Homme, verzorging voor geïrriteerde en gevoelige huidtypes. De hypoallergene Vichy-deodorants voor mannen zijn steeds een voltreffer dankzij de langdurige werking. Ten slotte biedt ook Roger & Gallet L’Homme fris geurende douchegels van plantaardige oorsprong.

Cadeaus voor sportieve papa’s

Houdt je papa van wielrennen? Misschien heeft hij wel een fitnessabonnement, maar nog geen motivatie? Als zijn grootste fan kun je zijn sportroutine van de zijlijn ondersteunen met kwaliteitsvolle sportvoeding. Denk maar aan proteïneshakes boordevol eiwitten, repen en gels voor een snelle energieboost en supplementen om de prestatie te verbeteren.

Zo verras jij jouw sportieve vader:

  • maak een verrassingsontbijt met een chocolade proteïnesmoothie (tip: geef een shaker, zodat hij daarna zelf shakes kan maken)
  • doe een privétrainingssessie cadeau (tip: met cafeïneshotjes voor een topprestatie maakt hij ongetwijfeld indruk op de trainer)
  • stippel een wandeltocht uit (tip: pauzeer met een energieboostende reep)
  • geniet samen van een voetbalmatch
  • fiets samen in het spoor van de Ronde (tip: vergeet geen koolhydraatrijke energy gels voor onderweg!)

Bekijk zeker eens topmerken 6D Sports Nutrition, Etixx en Neversecond voor een sportief en origineel vaderdagcadeautje.

Bij sporten is er altijd een kans op blessures. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen: met een goede voorbereiding en naverzorging zal je vader geen last ondervinden. Deze producten verminderen de kans op blessures:

  • warm-upgel: bereidt de spieren en gewrichten voor op de inspanning
  • kniebrace: ontlast de knieën
  • sporttape: spant slappe spieren op en geeft overspannen spieren rust
  • massage-olie: masseren verbetert de doorbloeding, opgehoopt vocht en melkzuur worden sneller afgevoerd
  • compressiekousen: verhogen de circulatie in kuit- en beenspieren
  • cold packs: koelen de spieren voor een goed en snel herstel

Je doet iedere sportliefhebber een plezier met een handig leuk en doeltreffend cadeautje!

Cadeaus voor kersverse papa’s

Wanneer een baby wordt geboren, gaat alle aandacht naar het nieuwe familielid. Toch is het belangrijk om ook de vaders niet uit het oog te verliezen. Pasgeborenen stelen namelijk niet alleen het hart van de papa’s, maar ook hun slaap. Donkere kringen & wallen verraden hoeveel slaap een kleintje wegkaapt. Gelukkig helpen doeltreffende oogcontourcrèmes en verhelderende oogverzorging om de bewijzen van korte nachten te verminderen.

Het beste cadeau voor een toekomstige vader is het vaderschap zelf, toch? Klopt, maar je kan hem altijd een duwtje in de rug geven. Zo zit je met de geschenksets van Mustela en Naïf zit je steeds goed: ze bevatten namelijk alle producten om pasgeborenen of baby's te wassen en verzorgen.

Ga je liever voor een persoonlijke touch? Stel dan zelf een cadeaupakket samen met basisverzorging voor elke baby: luiers, babydoekjes,… Deze “I Love Papa”-fopspeen is ongetwijfeld een voltreffer die iedere jonge vader doet wegsmelten.

Cadeaus voor papa's van leeftijd

We willen onze papa’s natuurlijk zo lang mogelijk bij ons houden. Daarom is het belangrijk om fit te blijven en het lichaam in topvorm te houden. Toon met een doordacht en heilzaam geschenk dat je ook om de gezondheid van je (groot)vader geeft.

Hoe ouder, hoe gevoeliger aan vitaminetekorten. Ook bepaald medicijngebruik kan de opname van essentiële voedingsstoffen remmen. Voedingssupplementen zijn dus een goede aanvulling op een evenwichtig voedingspatroon.

Deze supplementen dragen bij tot een goede gezondheid:

Tip: geef ook een pillendoosje om supplementen en medicatie georganiseerd bij te houden.

Apparaten zoals een bloeddrukmeter en een elektrische tandenborstel zijn praktische én zorgzame cadeaus. Met een handige meter kan iemand namelijk regelmatig zijn bloeddruk controleren en eventuele afwijkingen tijdig signaleren aan de dokter. Een elektrische tandenborstel maakt tanden poetsen dan weer gemakkelijker en efficiënt.

Ideeën voor Vaderdag

Een gebaar zegt meer dan woorden. Wij helpen dan ook graag jouw vader in het zonnetje te zetten. Met een verzorgende douchegel, een zachte aftershave of deodorant scoor je altijd. Van opwarmen tot recupereren, sportieve vaders verdienen de beste sportvoeding en verzorging. Is je vader al iets ouder? Producten die zijn gezondheid en dagelijkse routine ondersteunen, zullen ongetwijfeld een lach op zijn gezicht toveren. Voor kersverse of toekomstige vaders is een all-in startersset ideaal. 

Een liefdevol cadeau hoeft niet duur te zijn. Ontdek het vaderdagcadeau dat jij zoekt tegen de beste prijs bij online apotheek 24pharma.