Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Zonnecrème voor je gezicht

De zonnecrème die je op je lichaam smeert is niet de zonnecrème die je ook op je gezicht zou moeten smeren. Zonneproducten voor het gezicht zijn namelijk anders geformuleerd en aangepast aan je huidtype. Wij geven je tips om de beste zonnecrème voor jouw gezicht uit te kiezen.

Ga naar samenvatting

Het effect van de zon op je gezicht

Je gezichtshuid is gevoeliger dan de rest van je lichaam. De huid is dunner, bevat kleinere cellen en meer poriën. Daarnaast is ze minder bedekt en wordt ze bijgevolg meer blootgesteld aan externe factoren, zoals wind, kou en uiteraard, uv-straling.

Overmatige blootstelling aan de zon geeft niet alleen een mooie, bruine teint, maar ook huidschade. De voornaamste, zichtbare effecten van uv-straling zijn een rode, pijnlijke zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering (rimpels, ouderdomsvlekken, elasticiteitsverlies) en hyperpigmentatie. Op lange termijn kan zonlicht ook huidkanker veroorzaken.

Wil je huidschade door de zon vermijden, dan is zonnecrème je ultieme bondgenoot.

Waarom zou je speciale zonnecrème voor het gezicht smeren?

Het is niet verstandig om één zonneproduct voor je gezicht en lichaam te gebruiken. Zonnecrèmes voor het lichaam hebben doorgaans een dikkere of olieachtige textuur en ingrediënten die je gezichtsporiën kunnen verstoppen. Een zonnecrème voor het gezicht is milder voor je huid, trekt sneller in en voorkomt irritatie of puistjes.

De beste zonnecrème voor het gezicht:

  • plakt niet
  • laat geen witte strepen na
  • biedt hoge bescherming (SPF30 of SPF50)
  • is een goede make-upbasis
  • heeft een lichte, niet-vette textuur

Bovendien is een zonneproduct voor het gezicht op jouw huidtype en huidprobleem afgestemd. De meeste zonnecrèmes zijn namelijk geformuleerd met bestanddelen die je huid niet enkel beschermen, maar ook verzorgen en verbeteren. Zo vind je onder meer zonnecrèmes voor:

Welke stap is zonnecrème in je routine?

Zonnecrème is steeds de laatste stap in je gezichtsverzorgingsroutine. Eerst reinig je de huid, dan breng je tonics en serums aan waarna je een dagcrème smeert. Als laatste stap gebruik je een zonnecrème speciaal voor het gezicht. Zorg dat alle voorgaande producten goed zijn ingetrokken voordat je een zonneproduct aanbrengt.

Je dagcrème zelf mengen met zonnecrème? Geen goed idee! Als je de twee producten samenvoegt, verdun je namelijk de beschermingsfactor (SPF) en verlaagt de doeltreffendheid.

Een dagcrème met SPF geeft je het beste van de twee: hydratatie en zonnebescherming in één product. Dankzij zulke voedende SPF-crèmes wordt zonnebescherming in 1 stap onderdeel van je dagelijkse routine. De 2-in-1 gezichtscrèmes van CeraVe combineren een hoge zonnefilter (SPF30 of SPF50) met verzorgende ingrediënten zoals glycerin en hyaluronzuur. 

Zonnecrème en make-up samen dragen

Zonnecrème voor het gezicht is een ideale make-upbasis. Laat de crème wel eerst even intrekken, zodat je make-upproducten de SPF niet aantasten. Daarna kan je gewoon je gezicht opmaken met foundation, concealer, blush en meer!

Ook hier kan je twee vliegen in één klap slaan met een getinte zonnecrème voor het gezicht. Een getint zonneproduct geeft je beschermende UV-filters met egaliserende pigmenten die bij je natuurlijke huidteint passen. Let er wel op dat je minstens factor 30 gebruikt. 

Je moet elke twee uur zonnecrème smeren voor optimale bescherming, al is dat moeilijker als je al make-up draagt. Dankzij een zonnestick of zonnespray voor je gezicht voeg je gemakkelijk een nieuwe beschermingslaag toe zonder je hele make-uplook bij te werken.

Zonnecrème voor het gezicht samengevat

Het is geen geheim dat je huid baat heeft bij zonnebescherming. Omdat je gezichtshuid gevoeliger is en meer aan de zon wordt blootgesteld, is het belangrijk om ze extra te beschermen. Kies een zonnecrème die past bij je huidtype, breng ze na je dagcrème en voor je make-up aan. Een dagcrème met SPF of een getinte zonnecrème combineert twee stappen van je routine in één product.