Lentemoeheid

De lente… een seizoen waar iedereen naar uitkijkt. Weg donkere, natte en koude dagen, welkom fluitende vogeltjes, botjes aan de bomen, narcissen in bloei en hoera het blijft steeds langer licht. Heerlijk!

Bij de meeste mensen tovert de groener wordende omgeving een lach op het gezicht en geeft ze meer energie. De meeste mensen, want sommige mensen voelen zich net neerslachtig, slapen minder goed, voelen zich futloos en hebben een gebrek aan energie.

Dan wordt er gesproken over de lentedip of seasonal affective disorder (SAD).

Middeltjes tegen lentemoeheid bij 24pharma

Uw favoriete online apotheek 24pharma voorziet in een uitgebreid aanbod en ruime voorraad producten voor de bestrijding van lentemoeheid.

Oorzaken van lentemoeheid

Lentemoeheid zou te wijten zijn aan een gebrek aan serotonine in de hersenen.

Volgens wetenschappers zijn deze klachten te wijten aan gevoelens die tijdens de winter zijn opgeslagen omdat dat donkere, gure seizoen depressies kan triggeren.

Ook de invoering van de zomertijd zou hierin een rol spelen.

 

Symptomen van lentemoeheid

De symptomen van de voorjaarsdip situeren zich voornamelijk op het vlak van energie. Zo kan je je neerslachtig, futloos, vermoeid of lusteloos voelen. Ook kan je een vermindering van je concentratie ondervinden of sneller geïrriteerd zijn.

Wat kan je doen om lentemoeheid te vermijden

  • PROEF DE BUITENLUCHT EN VANG VITAMINE D

Na de lange winter kan het zijn dat je vitamine D gehalte heel erg is gezakt, uit onderzoek blijkt dat een tekort aan vitamine D het serotoninegehalte in de hersenen verlaagd. En dat heeft dan op zijn beurt een invloed op ons humeur.

Dus ga naar buiten, voel de zon en neem die shot vitamine D.

Zet je wekker 20 minuten vroeger en maak een korte wandeling, lunch in de buitenlucht ipv binnen de kantoormuren en ga nog even het blokje om vooraleer je terug aan het werk gaat. Nog snel een boodschap na het werk? Laat de auto staan en spring op je fiets.

Allemaal momentjes waarop je je huid de kans geeft om vitamine D op te vangen. Ook uw favoriete apotheek 24pharma voorziet een uitgebreid aanbod vitamine D supplementen die je systeem een boost kunnen geven.

  • BEWEEG

Het hoeft niet gezegd dat je door goed en regelmatig te bewegen je bloedsomloop in werking zet. Door ook je hersenen van verse zuurstof te voorzien, voel je je gegarandeerd beter. We herhalen het hier nog een keertje, maar probeer dus zeker een minimum van 30 minuten per dag te bewegen door te wandelen, fietsen, fitnessen of andere vormen van lichaamsbeweging. Blijven bewegen is de boodschap!

  • DETOXEN OF ONTGIFTEN

Je lichaam slaat afvalstoffen op. Detoxen of ontgiften zal je helpen om de opgeslagen afvalstoffen af te drijven. In ieder geval helpt het zuiveren van je lichaam om je straks energieker te voelen en die lentedip te weerstaan.

Uw favoriete apotheek 24pharma kan je hierbij helpen door ons uitgebreid en gevarieerd aanbod aan detox producten.

  • LENTEVITAMINEN

Vitamines haal je standaard uit verse groenten en fruit! Door een voedingssupplement te nemen krijg je de juiste hoeveelheid vitamines binnen. In het kort is kiezen voor gezonde voeding een must aangevuld met de nodige supplementen waarvan je een groot aanbod terugvindt in onze webshop.

Maak jezelf één met het nieuwe seizoen

Ook al is de lente er ieder jaar opnieuw, jouw leven is deze lente misschien anders. Probeer dus stilaan te wennen aan de nieuwe prikkels in je omgeving. Zorg dat je een zonnecrème bij de hand hebt, maar draag je kledij zeker nog in laagjes. Hoe beter je je voorbereid op deze nieuwe lente, des te beter zal je er mee kunnen omgaan.

Luister naar je lichaam

Het luisteren naar je lichaam is van groot belang om te leren wat goed voor je is. Vertraag even en voel wat je lichaam nodig heeft. Je lichaam een goede nachtrust gunnen is hier met stip één van de belangrijkste zaken. Let er op dat je niet te veel slaapt, want dat kan wel eens een omgekeerd effect teweeg brengen.

Middeltjes tegen lentemoeheid bij 24pharma

Uw favoriete online apotheek 24pharma voorziet in een uitgebreid aanbod en ruime voorraad producten voor de bestrijding van lentemoeheid.