Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Alternatief voor Voltaren Gel

Voltaren Emulgel is een doeltreffend geneesmiddel dat spier- en gewrichtspijn direct bij de bron verlicht. Dankzij de pijnverlichtende eigenschappen is de gel een must-have in elk medicijnenkastje, EHBO-kit en sporttas. Smeer je best Voltaren Emulgel 1% of 2%, en is een ander alternatief net zo pijnbestrijdend?

Voltaren Gel tegen spier- en gewrichtspijn

Voltaren Emulgel is een pijnverlichtende en ontstekingsremmende gel op basis van diclofenac. De gel dringt tot diep in de huid door en behandelt de oorzaak van spier- en gewrichtspijn tot in de weefsels. Voltaren verlicht pijn en vermindert ontstekingen en zwellingen bij een aantal pijnlijke aandoeningen die de gewrichten en spieren aantasten.

Voltaren Emulgel is verkrijgbaar in 1% en Forte 2%.

Wat is het verschil tussen Voltaren Emulgel 1% en Emulgel Forte 2%?

Het verschil tussen Voltaren 1% en Voltaren 2% zit in de concentratie van het werkzame bestanddeel diclofenac:

  • Voltaren 1% bevat 10 mg diclofenac per 100 gram gel. Breng 3 tot 4 keer per dag aan.
  • Voltaren 2% bevat 20 mg diclofenac per 100 gram gel. Breng om de 12 uur aan.

Lees steeds de bijsluiter voor gebruik en raadpleeg een arts of apotheker als je met twijfels zit. 

Werkt Voltaren Emulgel echt?

Voltaren Gel is een effectieve behandeling voor milde tot matige spier- en gewrichtspijn, gerelateerd aan aandoeningen zoals artritis, verrekkingen en verstuikingen. Bij ernstigere pijn kan een sterker medicijn verlichting bieden.

De gel werkt optimaal wanneer de pijn zich dicht bij het oppervlak van de huid bevindt. Pijn die dieper in het lichaam zit, kan mogelijk minder goed reageren op de gel, omdat de werkzame stof moeilijker doordringt tot het getroffen gebied.

Voltaren Gel bij slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking, ook wel bursitis genoemd, is een aandoening waarbij de slijmbeurs ontstoken raakt. De slijmbeurs is een soort stootkussentje op kwetsbare botdelen, bijvoorbeeld bij de elleboog, heup, schouder en knie.

Voltaren Gel kan deel uitmaken van een behandeling tegen de slijmbeursontsteking. Naast pijnstilling is rust de eerste aangewezen behandeling bij een ontsteking.

Voltaren Gel en bloedverdunners

De kans op wisselwerkingen met Voltaren Gel en andere geneesmiddelen is klein. Aangezien je Voltaren Gel op de huid aanbrengt, komt maar een minieme hoeveelheid via de huid in je bloedbaan terecht. Interacties met andere geneesmiddelen zijn dan onwaarschijnlijk. Raadpleeg je arts of apotheker als je naast Voltaren Gel nog andere medicatie neemt. 

Alternatieven voor Voltaren Gel

Ibuprofen Gel of Voltaren Gel

Ibuprofengel breng je net als Voltaren op de huid aan. Het actieve bestanddeel ibuprofen verlicht zwelling, spier- en gewrichtspijn door een verzwikking of verstuiking en bij artrose.

Sommige patiënten ervaren mogelijk betere resultaten met diclofenac, terwijl anderen de voorkeur aan ibuprofen geven.

Flexium Gel of Voltaren Gel

Flexium Gel bevat etofenamaat, een pijnstiller en ontstekingsremmer die je lokaal kan smeren. De gel behandelt pijn en onsteking van de spieren  bij verrekkingen, kneuzingen, verstuikingen en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat.