Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Muggenbeten

U kent het wel… Zit u in de tuin van het mooie weer te genieten, dan zijn ze daar: de muggen. Deze zomer zijn er trouwens meer muggen omdat we ook meer regen te verwerken kregen. Stilstaand water is net wat muggenlarven nodig hebben om zich te ontwikkelen. Denk maar aan de schaaltjes onder je bloempotten of de waterton bijvoorbeeld.

Waarom jeuken muggenbeten?

Als een mug je bijt, komt er muggenspeeksel in ons lichaam. Ons immuunsysteem reageert hierop door histamine vrij te maken. Het is dus in feite een (beperkte) allergische reactie, met een rode zwelling en jeuk als gevolg.

Niet krabben bij muggenbeten!

Waarom mag je niet krabben als je een muggenbeet hebt? Omdat de jeuk enkel erger zal worden. Je maakt een wonde op de huid en verdeelt het speeksel van de mug. De beste manier om de jeuk snel te verlichten, zijn jeukverzachtende medicijnen en zalf.

Hoe beschermen tegen muggen?

Muggenwerende middelen zoals sprays of gels helpen goed tegen muggen en bevatten natuurlijke of chemische actieve bestrijding. Een must-have voor je reisapotheek.

Muggensprays zijn ook effectief maar moeten regelmatig vervangen worden.

Muggen kunnen ook geweerd worden met DEET, een middel wat insecten, waaronder muggen, op afstand houdt. In spray of zalf beschikbaar en verschillende sterktes

DEET 30% heeft een actieve werking van ongeveer 6 uur
DEET 40% heeft een actieve werking van ongeveer 8 uur
DEET 50% heeft een actieve werking van ongeveer 10 uur

Gebruik DEET alleen wanneer het nodig is. Bent u zwanger, dan mag u alleen een lagere dosis DEET gebruiken. Bij twijfel, raadpleeg uw arts.

Muggen vermijden in en rond uw huis

De beste remedie is om zoveel mogelijk te vermijden dat de muggen een kans krijgen om tot bij jou te komen, denk maar aan vliegenramen,  een ventilator – de muggen zullen letterlijk worden weggeblazen – of zelfs een aantal plantensoorten die een intense geur afgeven (lavendel, salie, …) stoten de muggen af.

Verzorgingsproducten voor muggenbeten bij 24pharma

Uw favoriete online apotheek 24pharma voorziet in een uitgebreid aanbod en ruime voorraad verzorgingsproducten voor muggenbeten.

Moustimug heeft een mooi aanbod van sprays, gels & rollers tegen insecten zoals muggen, vliegen, dazen, herfstmijten en teken. Ook voor kinderen vanaf 1 jaar heeft moustimug een spray en een lichaamsmelk in het gamma. De anti muggen spray en andere moustimug producten hebben een lange werking van maar liefst 8 uur.

Para'Kito is hét merk bij uitstek voor muggenbestrijding. Dit assortiment bestaat uit leuke anti-muggen armbandjes, polsbandjes, clips, spray en olie. Dit zowel voor volwassenen als kinderen! Naast je standaard kleuren zoals rood, geel, blauw of groen, zijn de armbandjes/clips in andere moderne designs te verkrijgen. 

Ideaal om mee te nemen in je reisapotheek!