Vóór 16u besteld, morgen geleverd*
Gratis levering vanaf €49 (in België)
Meer dan 450 merken
Erkende Apotheek

Selsun Shampoo uit de handel: dit zijn alternatieven

Selsun is een krachtige shampoo tegen hoofdschimmel en schilfertjes. Toch zal je ze niet vinden in onze online apotheek. De shampoo bevat namelijk seleniumsulfide, een stofje dat de hoofdhuid irriteert en gevoelige reacties uitlokt. Dardoor is ze in België niet te verkrijgen. Alternatieven voor Selsun met ketoconazol of pyrithione zink helpen je evengoed van roos af.

Selsun Shampoo

De werkzame stof in Selsun-shampoo is seleniumsulfide dat tegen hoofdroos, jeukende hoofdhuid (seborrhoïsch eczeem) en gist- of schimmelinfecties (pityriasis versicolor) werkt. Seleniumsulfide remt de talgproductie op de hoofdhuid, waardoor roos afneemt. Daarnaast bestrijdt het middel ook bepaalde schimmels en gisten. Daarmee zou Selsun een doeltreffende antiroos- en antischimmelshampoo zijn.

Selsun Shampoo uit de handel

Selsun is niet meer verkrijgbaar in België. De antiroosshampoo is namelijk niet meer gecommercialiseerd omwille van het irriterende ingrediënt seleniumsulfide, dat kan leiden tot overgevoeligheidsreacties.

Selsun Shampoo alternatief

Ingrediënten als ketoconazol, pyrithione zink en piroctone olamine zijn veiliger dan seleniumsulfide, omdat ze weinig tot geen huidirritaties veroorzaken. Ze bestrijden ook roos en zijn de meest courante bestanddelen in antiroosshampoos. Je kan ze voorschriftvrij online bestellen.

Ketoconazol

Nizoral Shampoo is een alternatief tegen huidschimmel en hardnekkige schilfers. De shampoo bevat het antischimmelmiddel ketoconazol en is doeltreffend tegen hoofdroos en seborroïsch eczeem. Bovendien is ketoconazol mild voor de (hoofd)huid en wordt het goed verdragen.

Pyrithione zink

Pyrithione zink is een antimicrobieel middel dat roos doeltreffend behandelt. Pyrithione zink remt de groei van bacterie die roos veroorzaakt, waardoor de roos vermindert of verdwijnt.

Piroctone olamine

Piroctone olamine is vergelijkbaar met ketoconazol en pyrithione zink in termen van effectiviteit en veiligheid. Formules tegen roos bevatten vaak zowel piroctone als ketoconazol of pyrithione zink om de effectiviteit te verbeteren.

Piroctone olamine vind je onder meer in anti-roosshampoo van La Roche-Posay Kerium, Neutrogena T-Gel en Ducray Kelual terug.

Seleniumdisulfide

Vichy Dercos bevat seleniumdisulfide, maar in een lagere concentratie dan Selsun-shampoo. Selsun bevat 2,5% seleniumdisulfide, terwijl dat bij Vichy Dercos shampoo maar 1% is. Een lagere concentratie is minder irriterend voor de hoofdhuid.

Verder bevat Dercos 1% salicylzuur om schilfers op de hoofdhuid te verwijderen. De anti-roosshampoo van Vichy is verkrijgbaar voor zowel droog als normaal tot vettig haar.

Selsun kopen

Aangezien Selsun niet meer verkrijgbaar is in België, kan je de shampoo niet meer bij 24pharma bestellen. Heb je last van schilfers of gistvlekjes? Nizoral Shampoo met ketoconazol is een alternatief voor Selsun-shampoo.